לפני שאתם מזמינים חברת ניקוי ספות בד מקצועית , אתם יכולים לנסות לנקות את הכתם בעצמכם. יש חשיבות למספר גורמים, אבל כדי לא לבלבל אתכם אנו נמליץ על שלושת טיפים לניקוי ספות בד לבד.
מהירות תגובה – זמן התגובה לאחר היווצרות הכתם הינה קריטית וחשובה כדי למנוע כתם קשה שיהיה בלתי אפשרי להסיר(ללא עזרה של חברה מקצועית).
במידה וזמן התגובה איטי, הכתם (במיוחד כתם נוזלי כמו, יין, קפה, חלב, שוקו, קיא , שתן ועוד…) יחדור לתוך סיבי הבד העמוקים, ועקב כך יקשה על הסרתו.
כדי לקבל תוצאות הכי טובות, מיד לאחר היווצרות הכתם, השתמשו בנייר סופג/מגבת כדי לספוג את הנוזלים מהספה, ותחזרו על פעולה זו עד שאתם רואים שאין יותר שינו בריכוז הכתם.
במידה והכתם לא ירד במלואו, מומלץ להזמין חברת ניקוי המתמחה בניקוי ספות בד.
חומרי ניקוי – לפני שאתם מתחילים להשתמש בחומרי ניקוי תבדקו בתווית בגב השטיח באיזה חומרים אפשר לנקות. ספות בד בדרך כלל יכולות להיות במגע עם חומרים מבוססים במים ( שוב מומלץ לבדוק בתווית, כדי לוודא מה החומרים המתאימים)
ייבוש – לאחר ניקוי כתם על ידי חומר מבוסס מים, צריך לייבש את הספה כדי למנוע עובש או ריח מהספה שיכול להיווצר מחור ייבוש של הבד. מומלץ לקחת מגבת או בד יבש ולעבור על הספה. במידה ויש לכם מרפסת גדולה או גינה ,תוציאו את הספה לשעתיים, במידה ואין אפשרות, תפתחו את החלונות ואווררו את החלל.
כמובן שיש בנוסף הרבה טיפים ועצות לניקוי ספת בד לבד, הכל תלוי מה סוג הכתם ואיזו ספת בד יש לכם, יש ספות פשתן, או ספות כותנה הדורשות ניקוי יותר עדין ומומלץ מאוד להיעזר בחברה מקצועית אשר מנוסה ומיומנת בניקוי כל סוגי ספות הבד.
חשוב לדעת שתחזוקה שוטפת של הספה שלכם, תמנע מהסה לצבור אבק, חיידקים ולכלוך. הקפידו לשאוב את ספת הבד שלכם פעם בשבוע. הקפידו לאוורר את חלל החדר פעם לשבוע(מומלץ לאוורור את כריות הספה במרפסת פעם בחודש)
לסיכום, אתם תמיד מוזמנים לנסות לנקות את הספה לבד , אך במידה ואתם לא מצליחים, אנו בקלין פרו מציעים ניקוי ספות בד מקצועי. צרו קשר
האמור במאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי וכל העושה שימוש באמור במאמר על אחריותו בלבד.